Üdvözöljük

Cégünket 1989-ben Szabó József alapította Kőszegen, aki jelenleg is a Kft. Ügyvezető Igazgatója és tulajdonosa. Kezdetben 2 társtulajdonossal indult a cég 25-25 %-os tulajdonrésszel, 1996-tól Szabó József teljes jogú tulajdonos.
Fő profilunk, fémtárgyak galvanikus felületkezelése. Ezen belül is főként vastárgyak, valamint préshorgany alkatrészek korrózióállóságát, illetve esztétikumát javító (védő-díszítő) galvanikus horganyréteg felvitele a felületre, 4-30 µm vastagságban a megrendelő igénye szerint.

A központi üzemben 2 üzemcsarnok és egy 600 nm-es raktárcsarnok található, illetve rendelkezünk egy 18000 nm-es 2-es telephellyel, ahol 1600 nm nagyságrendű raktárcsarnokunk található. Cégünk a termelést 42 dolgozóval és 6 vezetőségi taggal szolgálja ki.

Galvano-Tech Felületnemesítő Kft.
Cím: 9730 Kőszeg, Alsó körút 22/C
Telefon: +36 94 561-532
E-mail:

Ez a felületkezelési technológia cinkbevonatok képzését jelenti savas, vagy lúgos fürdők segítségével, függesztett és tömegáru kivitelben, kék és sárga színekben passziválva. A cinket a galvanizálás területén elsősorban acél alapfém korrózióvédelmére alkalmazzák. Korrózió-potenciálja alacsonyabb, mint a vasé, így egyszerű feltételekkel vizes oldatokból elektrokémiailag leválasztható. Viszonylag vékony cinkbevonat és a megfelelő utókezelés – passziválás - már biztosítja vagy jelentősen csökkenti az alapfém korrózióját.

A KTL, vagy más néven kataforetikus festés egy katódos, merítőkádas felületkezelési technológia. Az eljárás során elektrokémiai eljárásokat használnak a festék leválasztásához. A festési eljárás során a munkadarabot a vizesbázisú festékközegbe mártják, melyre egyenáramot kapcsolnak. A munkadarab így a festéket magához vonzza, ezzel egyenletes bevonatot képezve a felületen.Az eljárásnak köszönhetően a festék a kezelendő termék sarkaiba és hajlataiba is képes behatolni.

A kémiai sorjátlanítás során, a vas tárgyakon keletkezett sorja magasságát csökkentik, így nagymértékben csökkenthető az alkatrészek súrlódási kopása. A sorja nem más, mint a vas tárgyakon furatok készítésekor, csiszoláskor keletkező felületi kiemelkedés. Olyan alkatrészeknél használják ezt a technológiát, melyek manuálisan nem alkalmasak erre. Alkalmazási területek: porvédők, csapágykosarak, furatolt-esztergált alkatrészek.

Maga az eljárás galvanikus cink-nikkel bevonatok készítését takarja. A felületkezelési technológia során lúgos fényes-cinknikkel fürdők segítségével cinknikkel bevonatot képeznek függesztett és tömegáru kivitelben, passziválva. A végeredményt tekintve a felület színe a kért passziválásnak megfelelően változik. Az alapfémre a vevői előírásnak megfelelő rétegvastagságú bevonat kerül. Az eljárás alkalmazásához elengedhetetlen a szennyeződésmentes felület, szivárgásmentes varrat vagy üreg.

Fémtárgyak korrózió elleni védelmében egyik leggyakrabban alkalmazott eljárás, mivel semleges, lúgos és gyengén savas környezetben is ellenáll a korróziós hatásoknak az ezen eljárással kezelt tárgy. Az alapanyag legtöbb esetben acél, réz vagy annak ötvözetei, esetleg cinköntvény. Az eljárás bizonyos esetekben csak cianidos előrezezés után folytatható le. A galvanikus nikkelbevonatot acél- és cinköntvény felületén katódos bevonatnak nevezik.

Főoldal

Cégbemutatás

Cégünket 1989-ben Szabó József – a jelenlegi tulajdonos és ügyvezető - alapította Kőszegen, kezdetben 2 társtulajdonossal.

Minőség, megbízhatóság, pontosság - ezen alapelvek mentén végezzük munkánkat.
A horganyzás - galvanikus fémbevonatok készítése - terén elért eddigi eredményeinkre alapozva a jövőben is folytatjuk elismert, profi szemlélettel átgondolt tevékenységünket.

Referenciapartnereink folyamatos megbízásai ezt igazolják.

Fő profilunk - fémtárgyak galvanikus felületkezelése.

Főként vastárgyak, valamint préshorgany alkatrészek korrózióállóságát, illetve esztétikumát javító - védő-díszítő - galvanikus fémbevonat/horganyréteg felvitele a felületre, 4-30 µm vastagságban a megrendelő igénye alapján.

A központi üzemben 2 üzemcsarnok és egy 600 nm-es raktárcsarnok található, illetve rendelkezünk egy 18000 nm-es 2-es telephellyel, ahol 1600 nm nagyságrendű raktárcsarnokunk található. Cégünk a termelést 42 dolgozóval és 6 vezetőségi taggal szolgálja ki.

2008 – ban cégünk új telephellyel bővült, mely jelenleg raktárcsarnokként üzemel, de bármely új technológia bevezetésére készen áll, alkalmas.

A jövőre nézve terveink között szerepel, hogy vevőink különféle felületkezelési igényeit komplett rendszer keretein belül elégítsük ki.

További terveink:

 • ISO 14001 minősítés bevezetése
 • KTL festősor létesítése
 • Porfestés
 • Ónozás
 • Nikkelezés
 • Ezüstözés

  A Galvano–Tech Kft. saját szállítójárművekkel is rendelkezik, melyekkel igény esetén a megrendeléseink kiszállításait végezzük.

  • 2 db 3,5 tonna raksúlyú IVECO
  • 1 db 1,5 tonna raksúlyú RENAULT Master
  • 1 db 1,2 tonna raksúlyú RENAULT Trafic

  Ezen felül nagyobb megrendelések teljesítésére a kiszállításhoz külső partnereket veszünk igénybe.

  • Ügyvezető igazgató: Portschy Péter
  • Gazdasági és pénzügyi vezető: Dávid Katalin
  • Termelésvezető: Horváth Zoltán
  • Logisztikai vezető: Rédai Norbert
  • Minőségirányítási- és Laborvezető: Tóth Gergely
  Főoldal

  Tevékenységeink

  Tevékenységek:

  • Horganyzás - passziválás: Cr VI. és Cr III. –as technológiával
  • KTL festés - kooperációban BPW Rába Kft. –vel
  • Sorjátlanítás
  • Cink-Nikkel - függesztett technológiában
  • Nikkelezés - Dob technológiában

  Cégünknél 4 automata gyártósoron folyik a termelés, melyekből 3 függesztett,1 dobsor.
  Kapacitás tekintetében az alkatrészek paramétereinek függvényében az alábbi paraméterek a mérvadók:

  • I. Dobsor 4500 kg/nap
  • II. Függesztett sor 4000 kg/nap
  • III. Függesztett sor 7500 kg/nap
  • IV. Függesztett sor 7500 kg/nap

  Cégünk saját laborral rendelkezik, ahol a gyártósorok rendszeres vegyi ellenőrzését végezzük, emellett korrózióállósági vizsgálatokat és kész alkatrészek rétegvastagságát ellenőrizzük.

  Mérőeszközeink:

  • Atomabszorpciós Spektrofotometer
  • Röntgen Spektrofotometriás rétegvastagság mérő
  • Sópermet kamra
  • Hűtő- és hőkamra

  2002 – től fokozatosan bővült autóipari megrendelőink köre: jelenleg termelésünk 70 %-át teszik ki.

  Termékeink:

  • Elektromos kapcsolószekrény alkatrész
  • zár-alkatrész
  • ajtó vasalat
  • ablak vasalat
  • járműipari alkatrész
  • zár
  Ajánlatkérés

  Ez a felületkezelési technológia cinkbevonatok képzését jelenti savas, vagy lúgos fürdők segítségével, függesztett és tömegáru kivitelben, kék és sárga színekben passziválva.

  A cinket a galvanizálás területén elsősorban acél alapfém korrózióvédelmére alkalmazzák. Korrózió-potenciálja alacsonyabb, mint a vasé, így egyszerű feltételekkel vizes oldatokból elektrokémiailag leválasztható. Viszonylag vékony cinkbevonat és a megfelelő utókezelés – passziválás - már biztosítja vagy jelentősen csökkenti az alapfém korrózióját.

  A galvanizálás célja: az alapfém korrózióállóságának javítása és a felület dekoratív kialakítása.

  A galvanizálás folyamata: a munkadarab felületét mechanikai, vegyi úton alkalmassá tesszük galvanizálás megkezdésére. A felületen kialakult egyenetlenségeket megszüntetjük, majd vegyi úton teljesen fémtisztává: zsírtalanná, oxidmentessé alakítjuk. Az előkészített darabokra, mérettől és alaktól függően forgódobos vagy függesztett technológiával horganyréteg – cinkréteg - kerül, amelyet különböző színekre passziválunk.

  A KTL, vagy más néven kataforetikus festés egy katódos, merítőkádas felületkezelési technológia. Az eljárás során elektrokémiai eljárásokat használnak a festék leválasztásához. A festési eljárás során a munkadarabot a vizesbázisú festékközegbe mártják, melyre egyenáramot kapcsolnak. A munkadarab így a festéket magához vonzza, ezzel egyenletes bevonatot képezve a felületen.

  Az eljárásnak köszönhetően a festék a kezelendő termék sarkaiba és hajlataiba is képes behatolni.

  A rétegvastagság folyamatos növekedésével a festékréteg már szigetelő funkciót lát el, ezzel automatikus módon lezárja a felületkezelési eljárást.

  A KTL festések előtt előkezelések választhatók, melyekkel tökéletesebb védelem biztosítható a kataforetikus festékek nagy behatoló képessége ellen. Környezetvédelmi szempontból előnyös eljárás, ugyanakkor anyag- és energiatakarékos is.

  A kémiai sorjátlanítás során, a vas tárgyakon keletkezett sorja magasságát csökkentik, így nagymértékben csökkenthető az alkatrészek súrlódási kopása.

  A sorja nem más, mint a vas tárgyakon furatok készítésekor, csiszoláskor keletkező felületi kiemelkedés. Olyan alkatrészeknél használják ezt a technológiát, melyek manuálisan nem alkalmasak erre.

  Alkalmazási területek:

  • porvédők
  • csapágykosarak
  • furatolt-esztergált alkatrészek

  Maga az eljárás galvanikus cink-nikkel bevonatok készítését takarja. A felületkezelési technológia során lúgos fényes-cinknikkel fürdők segítségével cinknikkel bevonatot képeznek függesztett és tömegáru kivitelben, passziválva.

  A végeredményt tekintve a felület színe a kért passziválásnak megfelelően változik.

  Az alapfémre a vevői előírásnak megfelelő rétegvastagságú bevonat kerül. Az eljárás alkalmazásához elengedhetetlen a szennyeződésmentes felület, szivárgásmentes varrat vagy üreg.

  Függesztett áru esetén pedig legalább 1 akasztási pont: furat, fül, stb.

  Fémtárgyak korrózió elleni védelmében egyik leggyakrabban alkalmazott eljárás, mivel semleges, lúgos és gyengén savas környezetben is ellenáll a korróziós hatásoknak az ezen eljárással kezelt tárgy.

  Az alapanyag legtöbb esetben acél, réz vagy annak ötvözetei, esetleg cinköntvény. Az eljárás bizonyos esetekben csak cianidos előrezezés után folytatható le.

  A galvanikus nikkelbevonatot acél- és cinköntvény felületén katódos bevonatnak nevezik. A nikkelbevonaton, a levegőn gyorsan vékony oxidréteg alakul ki, emiatt fénye jelentősen csökken.

  Ennek megakadályozására, a nikkelbevonatra vékony krómbevonatot választanak le. Ezzel elérhető, hogy a bevonat fénye hosszabb ideig megmaradjon.

  Főoldal

  Technológia

  Mérőeszközeink

  Cégünk saját laborral rendelkezik, ahol a gyártósorok rendszeres vegyi ellenőrzését végezzük, emellett korrózióállósági vizsgálatokat és kész alkatrészek rétegvastagságát ellenőrizzük.

  • Atomabszorpciós Spektrofotometer
  • Röntgen Spektrofotometriás rétegvastagság mérő
  • Sópermet kamra
  • Hűtő- és hőkamra

  Gyártósoraink

  Cégünknél 4 automata gyártósoron folyik a termelés, melyekből 3 függesztett, 1 dobsor.

  Kapacitás tekintetében - az alkatrészek paramétereinek függvényében – az alábbi paraméterek a mérvadók:

  • I. Dobsor 4500 kg/nap
  • II. Függesztett sor 4000 kg/nap
  • III. Függesztett sor 7500 kg/nap
  • IV. Függesztett sor 7500 kg/nap

  A gyártósorok modern technológiája - PLC által vezérelt automata gyártósorok - hozzájárul a cégünk által előállított termékek kiváló minőségéhez, így munkáink minden tekintetben megfelelnek partnereink elvárásainak.

  Főoldal

  Referenciáink

  Referenciapartnereink elsősorban az autóipar területén végzik tevékenységüket. Számukra az autógyártás és összeszerelés során felhasznált alkatrészek horganyzását végezzük.

  Ezen felül ablak és ajtó vasalatok, zárak, járműipari alkatrészek galvanikus fémbevonattal való felületkezelése jelenti mindennapi munkánk másik részét.

  1. Poppe & Potthoff Hungária Bt.

  2006-tól vagyunk kapcsolatban. Kezdetben 2.000.000 db feszítő csövet felületkezeltünk, mely biztonsági öv tartozéka, ez a mennyiség, a 2010-es évre 4-5 millió darabra emelkedett.

  A felületkezelésünk során az amerikai piacra szállított alkatrészekre a kromátozáson kívül egy speciális teflonbevonatot alkalmazunk, ami jelen pillanatban egyedülálló az országban.

  A német cégnek ezen kívül speciális vízcsöveket felület kezelünk személygépkocsik részére 250.000-300.000 –es éves darabszámban.


  Poppe & Potthoff Hungária Bt.

  2. BPW Rába Kft.

  CrVI mentes és CrVI-os technológiát alkalmazunk a felületkezelés során számukra.

  Napi szállítási kapcsolatban vagyunk, a gyár beszállítóinak - esztergályozott alkatrészeinek - teljes körével. Árbevételünk mintegy 5%-át adja rendelésük.


  3. Fasching Salzburg GmbH.

  2005-től állunk partnerkapcsolatban a Soproni székhelyű céggel. Napi szállítást cégünk biztosítja a rendelkezésre álló saját tulajdonú gépkocsikkal.     A felületkezelésen kívül sorjátlanítást, koptatást végzünk részükre.


  4. Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft.

  10 éve vagyunk munkakapcsolatban, a szállítást a megrendelő végzi napi szinten. Fő profiljuk ékszíjtárcsák és hajóalkatrészek gyártása. 2010-ben komoly termelési növekedés mutatkozott, folyamatosan bővülő termékpalettával. Jelenleg mintegy 20 különböző típust felületkezelünk, több mint 100.000-es darabszámban. Árbevételünk mintegy 5%-át teszi ki megrendelésük.

  5. Uniriv Kft.

  Popszegecs szárak, egyéb tömegáruk készítse1989 – 1998 közti időszakban


  6. Roto Elzett Certa Kft.

  Termelésünk 80 %-át adta az 1998-2002 közti években: ablak- és ajtóvasalatok, zárak, egyéb tömegáruk - csavarok, fém alkatrészek


  Főoldal

  Beszállítóink

  A galvanikus fémbevonatok készítése során – horganyzás - termékeink kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek.

  Cégünk kizárólag olyan vegyszer beszállító partnerekkel köt szerződést, áll folyamatos kapcsolatban, melyek a pontosság és megbízhatóság terén már bizonyítottak.

  Vegyszer beszállítóink:

  Metallchemie Magyarország Kft.


  Metallchemie Magyarország Kft. horganyfürdő, adalékok

  Donauchem Kft.


  Donauchem Kft. savak, lúgok, alapsók

  Atotech GmbH.


  Atotech GmbH. zsírtalanító, CrVI.-os és Cr III.-as passziváló, teflonlakk

  Enthone Kft.


  Enthone Kft. zsírtalanító, lakk, flokuláló

  A.M.P.E.R.E. GmbH.


  A.M.P.E.R.E. GmbH. Horganyanóda

  Sur Tec GmbH.


  Sur Tec GmbH. vastagrétegű Cr III.-as passziváló
  Főoldal

  Kapcsolat

  Általános elérhetőségek

  Cégnév: Galvano-Tech Felületnemesítő Kft.
  Cím: 9730 Kőszeg, Alsó körút 22/C
  Telefon: +36 94 561-532
  Fax: +36 94 561-533
  Email:

   

  Térkép megtekintése új ablakban.
  (Amennyiben ki szeretné nyomtatni
  térképünket, kérjük, használja a megnyiló
  ablakban a CTRL + P (billentyűkombinációt!)

  Kapcsolatfelvételi űrlap

  Amennyiben kérdése, kérése, véleménye van, az alábbi űrlap segítségével küldje el nekünk.
  Kérjük, adatait pontosan adja meg a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében!

  A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

  Űrlap elküldése

  Az alábbi űrlap elküldésévél kérhet ajánlatot.
  Kérjük, adatait pontosan adja meg a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében!

  A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

  Az alkatrészhez kapcsolódó paraméterek:

  Űrlap elküldése